Home » Receptai » Naminiai čeburekai: skaniausias ir paprasčiausias čeburekų tešlos receptas, visada tobulas (išeina burbuliuoti, traškūs ir sultingi)

Naminiai čeburekai: skaniausias ir paprasčiausias čeburekų tešlos receptas, visada tobulas (išeina burbuliuoti, traškūs ir sultingi)

by admin

Šiandien kartu su jumis gaminsime naminius čeburėkus. Ši konditerijos tešla yra tiesiog skani, putojanti ir traški. Taip pat parodysiu, kaip paruošti kvapnų, sultingą ir labai skanų įdarą. Tik nežinau geresnio čeburekų recepto.

REKLAMA

Tešla:

  • miltai – 250 g.
  • druska – 0,5 šaukštelio.
  • cukrus – 1 šaukštelis.
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
  • verdantis vanduo – 100-125 ml.

Užpildymas:

  • malta kiauliena ir jautiena – 300 g.
  • 1 svogūnas
  • druska, pipirai – pagal skonį
  • šaltas vanduo – 50-60 ml.

Gaminimo procesas

Tešlai paimkite persijotus miltus, įberkite druskos ir cukraus. Tada supilkite augalinį aliejų ir verdantį vandenį.

Iš pradžių maišykite šaukštu, tada, kai tešla šiek tiek atvės, pradėkite minkyti tešlą rankomis keletą minučių. Uždenkite plėvele ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.

Tuo tarpu paruošime skanų įdarą čeburėkams. Imkite 300 gramų sumaišyto faršo – aš naudojau kiaulieną ir jautieną, įdedu susmulkintą svogūną, pagal skonį druskos ir pipirų.

REKLAMA

Sumaišykite. Tada įpilkite 50-60 ml. šalto vandens maltos mėsos sultingumui. Dar kartą išmaišykite ir kol kas dėkite į šaldytuvą.

Tuo tarpu išimkite tešlą ir padalinkite į 8 lygias dalis. Tada kiekvieno tešlos gabalėlio kraštus kelis kartus užlenkiame į vidų ir suformuojame tokį kamuoliuką. Dedame po maišeliu ar plėvele.

Tada stalą ir kočėlą pabarstykite miltais ir susukite rutulį į labai ploną apvalų čeburekams. Ant vienos pusės uždėkite šaukštą maltos mėsos ir paskleiskite 1 cm atstumu nuo kraštų.

Uždenkite antrąja dalimi, gerai sujunkite kraštus, išleisdami orą ir galite papildomai perbraukti šakute per visą čebureko kraštą. Tą patį darome su likusia tešla.

REKLAMA

Gausime 8 čeburekus.

Kepame dideliame kiekyje augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Palaukiame, kol aliejus gerai sušils, ir nuleidžiame čeburėkus į aliejų.

Kepti apie 1,5 min. Kai viskas bus paruošta, padėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Dėl to gausite šiuos rausvus, putojančius čeburekus – traškius ir minkštus tuo pačiu metu.

Tešla pagal šį receptą pasirodo nepaprastai skani ir švelni, o įdaras aromatingas ir sultingas.

REKLAMA

Būtinai paragaukite šio skanėsto. Tai man viskas – iki pasimatymo.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas