Tinginių pyragėliai yra labai patogus patiekalas daugeliui šeimininkių. Gaminant tradicinius pyragus, kepimas paprastai užtrunka. Reikia išminkyti tešlą, palaukti kildymo laiko, paruošti įdarą, padaryti pyragėlius ir kepti.
Tinginius pyragus paruošti daug lengviau, pašalinant pagrindinius veiksmus. Nereikia gaminti pyragėlių ar ruošti papildomo įdaro.
Tačiau ne visi sutinka, kad tinginiai pyragaičiai yra geresni už tradicinius. Žinoma, šie pyragėliai skiriasi nuo klasikinių. Tačiau kartais verta rinktis paprastesnius ir greitesnius receptus, kad sutaupytumėte laiko kitiems reikalams ar poilsiui.
Kepkime keptuvėje tinginius pyragus.
Ingredientai:
- Kefyras – 200 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt.;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- krapai – 20 g;
- Petražolės – 40 g;
- Dešra – 100 g;
- Miltai – 300 g.
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Susmulkinkite petražoles ir krapus, dešrą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kefyrą.
Sumaišykite visus ingredientus kefyre, suberkite miltus ir minkykite tešlą. Pabarstykite stalą miltais ir rankomis minkykite tešlą ant stalo.
Iš tešlos formuojame nedidelį plokščią pyragą, kurį kaip picą padaliname į 8 dalis.
Pyragėlius dėkite į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – purūs ir minkšti pyragėliai su dešra.
Šis receptas neužima daug laiko ir pasirodo skanus.