Kefyras – universalus produktas, iš kurio galima gaminti bandeles. Tai suteikia tešlai ypatingo minkštumo ir orumo. Iš šios tešlos galite kepti pyragus su bet kokiu įdaru: uogų, vaisių, varškės, mėsos ar žuvies.
Taip pat švelnūs ir kvapnūs kefyro bandelės su šokoladu, riešutais ar džiovintais vaisiais bus puikus skanėstas svečiams arba naminis skanėstas visai šeimai.
Blynai, blynai, sausainiai – viską galima paruošti naudojant tešlą, pridedant kefyro.
Keptuvėje ruošiame lengvas, purias kefyro bandeles.
Ingridientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Kefyras – 250 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Sūris – 100 g;
- Dešra – 100 g;
- Miltai – 450 g;
- Kepimo milteliai – 10 g;
- Petražolės – 10 g.
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite kefyrą, įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite. Sūrį ir dešrą sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite petražoles.
Į kiaušinių mišinį sudėkite dešrą, sūrį ir žoleles ir išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą minkštą tešlą.
Palikite tešlą 10 minučių po celofanu, tada iškočiokite į plokščią pyragą, kurio skersmuo lygus keptuvės skersmeniui.
Papločius padalinkite į 8 trikampius, kiekvieną sudėkite į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi.
Apkepkite bandeles iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – paprastos purios bandelės. Šis tingus receptas tinka žmonėms, kurie nemėgsta ilgai suktis su tešla.