Home » Receptai » Miltai, verdantis vanduo ir šaltas vanduo. Gaunasi nuostabūs pusryčiai

Miltai, verdantis vanduo ir šaltas vanduo. Gaunasi nuostabūs pusryčiai

by admin

Tortilijos su sūriu ir varške yra itin skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei ar net kaip lengvas užkandis. Jos išsiskiria savo švelniu, sodriu skoniu bei minkšta tekstūra, o tešla ilgai išlieka šviežia.

Šiam receptui paruošti jums prireiks:

  • 100 ml verdančio vandens ir 100 ml šalto vandens;
  • 350 g miltų;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • 200 g sūrio;
  • 200 g varškės sūrio;
  • pundelio svogūnų laiškų ir krapų;
  • 1 kiaušinio;
  • smulkintų česnakų ir pasirinktų prieskonių.

Gaminimo eiga:

Tešlos paruošimas:

Persijokite miltus, kad jie būtų lengvi ir purūs. Didžiausią dalį miltų sumaišykite su verdančiu vandeniu. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, ir tada įpilkite šalto vandens bei truputį druskos.

Likusius miltus pamažu berkite į tešlą ir minkykite, kol masė taps vientisa ir nelips prie rankų.

Uždenkite tešlą ir palikite pailsėti apie 40 minučių.

Įdaras:

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su varškės sūriu.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus. Suberkite juos į sūrio masę.

Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų, smulkinto česnako ir pasirinktų aromatinių žolelių ar prieskonių. Gerai išmaišykite.

Formavimas ir kepimas:

Tešlą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką iškočiokite plonu sluoksniu.

Ant vienos tešlos pusės dėkite pasiruoštą Įdarą ir užčiaupti kraštus, formuodami pyragėlius.

Kepkite juos gerai įkaitintoje, aliejumi išteptoje keptuvėje. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps gražiai auksinės spalvos.

Patiekimas: Pyragėliai yra ypač skanūs, kai patiekiami su grietine ar lydytu sviestu. Jie minkšti, sotūs ir puikiai dera prie daugelio garnyrų. Taip pat galite eksperimentuoti su Įdarais – naudokite tik sūrį su žalumynais, pridėkite virtų kiaušinių ir svogūnų arba net išbandykite grybų ir maltos mėsos derinius.

Toks universalus patiekalas tikrai papuoš bet kurį stalą ir pradžiugins visus, ieškančius lengvai paruošiamų, bet skanių valgīų!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas