Šiandien aš jums parodysiu, kaip gaminti skanius, minkštus vištienos kukulius, taip pat kaip aš paruošiu jiems pomidorų padažą. Mėsos kukuliai yra sultingi ir kvapnūs, o padažas yra be galo skanus.
Ingredientai:
- vištienos filė – 250 g.
- kiaušinis – 1 vnt.
- svogūnas – 1 vnt.
- balta duona – 100 g.
- pienas arba vanduo – 75 ml.
- kalendra arba petražolės – 1 pundelis
- druska – 1/2 šaukštelio.
- pipirai – pagal skonį
Pomidorų padažui:
- pomidorai savo sultyse – 300-400 g.
- vanduo – 200 g.
- česnakai – 2 skiltelės
- lauro lapas – 2 vnt.
- druska, pipirai, cukrus – pagal skonį
Gaminimo procesas
Vištienos krūtinėlę su svogūnu sudėkite į maišytuvo dubenį ir supjaustykite.
Tada čia įmuškite vieną kiaušinį, suberkite kapotą kalendrą arba petražoles. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Toliau – permirkęs duonos trupiniai, pirmiausia kepaliuką pamirkiau piene ir išspaudžiau. Ir dar kartą viską gerai susmulkiname.
Vištienos kukulių malta mėsa yra paruošta. Belieka suformuoti rutuliukus. O dabar papasakosiu, kaip ruošiu pomidorų padažą šiems kotlečiams.
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir sudėkite kotletus, apkepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių.
Tada dedame vieną skardinę pomidorų savo sultyse nenulupus, jei jie minkšti, tada nereikia jų iš pradžių daužyti trintuvu.
Tada įpilkite vandens, druskos ir pipirų. Įpilkite lauro lapų, cukraus pagal skonį, jei reikia, per spaudą išspauskite česnaką.
Sumaišykite. Leiskite užvirti ir virkite 5-10 minučių ant silpnos ugnies.
Mėsos kukuliai pomidorų padaže yra paruošti. Gero apetito visiems!