Tokiame pyrage gaunamas labai minkštas ir švelnus įdaras, obuoliai virsta malonia, saldžia mase, kuri netepa, o atvėsusi išlieka tiršta.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
- kiaušinių, 2 vnt.;
- žiupsnelis druskos;
- cukrus, 100 g;
- vanilės pagal skonį;
- pienas, 100 ml;
- lydytas sviestas, 20 g;
- 1 citrinos žievelė;
- miltai, 80 g;
- obuoliai, 4 vnt.;
- kepimo milteliai, 1 arb.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite mikseriu iki vešlios ir tirštos masės.
Palaipsniui suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, plakite iki tirštos masės.
Supilkite kambario temperatūros pieną, supilkite ištirpintą, atvėsusį sviestą ir išmaišykite.
Supilkite žievelę, išmaišykite iki vientisos masės.
Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite iki vientisos masės.
Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su tešla.
Formą uždenkite pergamentu, patepkite aliejumi ir paskleiskite tešlą, išlyginkite.
Ant viršaus galite pabarstyti cukrumi ir cinamonu, jei mėgstate tokį derinį su obuolių įdaru.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių, pasirengimą patikrinkite iešmu.
Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Štai toks paprastas labai švelnaus ir sodraus pyrago su kvapniu ir švelniu obuolių įdaru receptas.