Mėsos pyragas – labai vyriškas patiekalas, kurį bet kuris vyras suvalgys per porą minučių ir paprašys daugiau. Receptas yra labiausiai paplitęs, bet visada pavyksta, labai skanus ir sotus. Mėsos įdarą galima pakeisti grybų ar bet kokiu kitu įdaru pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- sviestas ir cukrus po 80 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- grietinė, 120 g;
- soda, ketvirtadalis šaukštelio;
- žiupsnelis druskos;
- kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
- miltai, 170 g;
- bet kokia mėsa, 400 g;
- svogūnas, 1 vnt;
- druska pipirai.
Gaminimo procesas
Imame bet kokią mėsą ir Jums patogiu būdu paverčiame faršu.
Maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrus.
Įdėkite maltą mėsą ir kepkite mišinį, kol iškeps, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Leiskite atvėsti.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi ir plakite mikseriu.
Į mišinį įpilkite minkšto sviesto ir plakite toliau.
Dalimis supilkite grietinę ir plakite iki vientisos masės.
Miltus persijoti ir sumaišyti su soda bei kepimo milteliais, supilti į mišinį.
Plakite iki vientisos masės – tešla bus tiršta ir minkšta.
Uždenkite formą pergamentu ir paimkite apvalią.
Išklojame dalį tešlos, dedame faršą ir užpildome likusia tešla.
Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos. patikrinkite paruošimą su iešmu.
Išimkite pyragą iš formos ir patiekite karštą, bet ir šaltą, jis labai skanus ir aromatingas.