Home » Receptai » Kopūstai su svogūnais skanesni nei mėsa. Gyvenk ir mokykis: kodėl anksčiau taip negaminau?

Kopūstai su svogūnais skanesni nei mėsa. Gyvenk ir mokykis: kodėl anksčiau taip negaminau?

by admin

Dranikai yra tradicinis baltarusių virtuvės patiekalas. Paprastai jie gaminami iš bulvių. Tačiau yra būdas paruošti bulvinius blynus iš kitų daržovių. Pavyzdžiui, yra kopūstų blynai. Jie netgi gali būti sveikesni už bulves, nes kopūstinėje versijoje yra mažiau krakmolo.

REKLAMA

Tuo pačiu metu kopūstiniai blynai išlaiko tam tikrą maistinių medžiagų ir skaidulų kiekį. Todėl patiekalą netgi galima pavadinti dietiniu.

Jei norite, kad bulviniai blynai būtų sveikesni, geriau juos kepti, o ne kepti aliejuje.

Ruoškime kopūstų blynus pagal klasikinį receptą.

Ingridientai:

  • Kopūstai – vnt.;
  • Svogūnai – 2 vnt.;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Česnakai – 1 skiltelė;
  • Miltai – 4 šaukštai.

Paruošimas:

REKLAMA

Nelabai smulkiai supjaustykite kopūstą, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių po dangčiu. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Šiek tiek atvėsusius kopūstus išspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių. Į kopūstą įmuškite kiaušinius, suberkite svogūną, druską ir pipirus.

Česnaką sutarkuojame smulkia tarka ir dedame į kopūstą, ten suberiame miltus, o mišinį išmaišome bulviniams blynams.

Rankomis formuojame nedidelius pyragėlius ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

REKLAMA

Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Gaunasi skanūs kopūstiniai blynai. Juos galima patiekti su grietine.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas