Kopūstų troškinys – tai paprastas ir maistingas patiekalas, kuris patiks ne tik kopūstų mėgėjams, bet ir tiems, kurie ieško lengvų ir greitų vakarienės idėjų. Šis receptas puikiai tinka visai šeimai, nes patiekalas sotus, tačiau neapsunkinantis. Be to, jį lengva paruošti, o reikalingi ingredientai dažniausiai jau yra kiekvienoje virtuvėje.
Ingredientai:
- Kopūstai: 1/2 galvos (apie 500 g);
- Morkos: 1 vidutinio dydžio;
- Svogūnai: 2 vidutinio dydžio;
- Kiaušiniai: 3 vnt.;
- Kefyras: 120 g (galima pakeisti natūraliu jogurtu);
- Miltai: 5 šaukštai;
- Kepimo milteliai: 1 šaukštelis;
- Krapai: pora šakelių (arba pagal skonį);
- Druska: 1/2 šaukštelio;
- Aliejus: svogūnams kepti ir formai patepti.
Gaminimo procesas
1. Paruoškite kopūstus:
Pirmiausia nuimkite viršutinius kopūsto lapus ir nupjaukite burbuoles (storesnes dalis, kurios gali būti kietesnės). Kopūstą supjaustykite smulkiais gabalėliais arba plonais šiaudeliais. Kad kopūstai suminkštėtų ir išleistų daugiau sulčių, patrinkite juos rankomis, šiek tiek paspausdami.
2. Paruoškite svogūnus ir morkas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps švelnūs ir skaidrūs. Morką sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į dubenį su kopūstais. Pakeptus svogūnus taip pat pridėkite prie daržovių mišinio.
3. Paruoškite tešlą:
Atskirame dubenyje išmuškite tris kiaušinius. Įberkite druskos ir įpilkite kefyro, gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. Palaipsniui į kiaušinių ir kefyro mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai maišykite, kol tešla taps lygi ir be gumuliukų. Ji turėtų būti vidutinio tirštumo, šiek tiek skystesnė nei blynų tešla.
4. Įmaišykite krapus:
Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite juos į daržovių mišinį. Jie suteiks troškiniui malonų aromatą ir papildomo skonio.
5. Sudėkite troškinio ingredientus į kepimo formą:
Kepimo formą ištepkite sviestu arba aliejumi, kad patiekalas nepriliptų prie dugno. Pirmiausia sudėkite daržovių mišinį, tolygiai paskleisdami jį per visą formą. Ant viršaus pilkite paruoštą tešlą ir mentele ar šaukštu paskirstykite ją taip, kad apsemtų visą daržovių masę.
6. Kepkite orkaitėje:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite troškinį apie 35 minutes. Kepimo metu tešla iškils, o troškinys įgaus auksinį atspalvį. Po 35 minučių patikrinkite, ar troškinys iškepęs, įsmeigdami į centrą dantų krapštuką – jei jis ištraukiamas sausas, patiekalas paruoštas.
Patiekimas
Iš orkaitės išimtą troškinį šiek tiek atvėsinkite, kad būtų lengviau pjaustyti. Patiekite jį karštą, supjaustytą gabalėliais, kartu su grietine ar natūraliu jogurtu. Norint dar sotesnio patiekalo, troškinį galima derinti su mėsa arba žuvimi. Taip pat šis troškinys yra skanus ir atvėsęs – galite jį patiekti kaip užkandį.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
- Lengva paruošti: Troškinys nereikalauja daug pastangų ar įgūdžių. Net pradedantieji virtuvėje lengvai su juo susidoros.
- Sveikas ir maistingas: Kopūstai, morkos ir kiaušiniai suteikia daug vitaminų, o kefyras – naudingų probiotikų.
- Ekonomiškas: Reikalingi ingredientai yra paprasti ir nebrangūs.
- Universalus: Šis patiekalas tinka tiek lengvai vakarienei, tiek kaip garnyras prie mėsos ar žuvies.
Skanaus!