Home » Receptai » Kai norisi beliašų, bet nesinori vargti su mieline tešla, aš juos gaminu taip: greitai ir ne mažiau skanu

Kai norisi beliašų, bet nesinori vargti su mieline tešla, aš juos gaminu taip: greitai ir ne mažiau skanu

by admin

Beliašai ant mielinės tešlos yra labai skanus. Tačiau tuo atveju, jei jums nereikia kelias valandas stovėti virtuvėje ir ragauti mielinės tešlos. Mano šeima labai mėgsta šį patiekalą, tačiau man taip atsibodo gaišti laiką gaminant, kad ilgai ieškojau mažiau sudėtingo recepto: pūstų blynų su mėsos įdaru receptas yra būtent tai, ko man reikia.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kefyras, apie 500 ml;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • druskos ir soda po 1/2 šaukštelio;
  • kepimo milteliai, 1 pakelis;
  • miltų, 200 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • bet kokia malta mėsa, 200 g;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Kefyras turi būti kambario temperatūros.

Į kefyrą supilkite sodą ir druską, išmaišykite ir palikite mišinį 5 minutes, kol susidarys putos.

Kiaušinį išplakite šakute ir supilkite į kefyrą.

Miltus persijoti ir 100 g sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į kefyrą ir išmaišyti.

Dalimis suberkite likusius miltus ir išminkykite. Tešla turi būti tiršta, bet neužsikimšusi miltais, todėl dėkite tik tiek, kiek reikia normaliai ir tirštai konsistencijai.

Paimkite bet kokį faršą pagal savo skonį, sumaišykite su smulkintu svogūnu, druska, pipirais ir prieskoniais. Jei norite, įdėkite česnako ir žolelių, gerai išmaišykite.

Nuo faršo nuplėšiame gabaliukus (apie 20 vnt.) ir darome plokščius pyragus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pilame po šaukštą tešlos, ant viršaus dedame faršą, ant viršaus užpilame dar vieną šaukštą tešlos.

Kai dugnas gerai apskrus, apverskite blynus ir apkepkite kitą pusę.

Jei viską padarėte teisingai, gausite ne blynus, o labai purius ir skanius baltymus.

Beje, tokiu būdu galite gaminti pyragus su įvairiais įdarais pagal savo skonį.

Šiuos beliašus patiekiu su sviestu, grietine ar šiaip.

JUMS TAIP PAT PATIKS