Labai lengvas receptas, su kuriuo susidoros net pradedantysis kulinaras, o įdarą galėsite rinktis pagal savo skonį, tešla universali ir derinama su įvairiais produktais.
Ingredientai:
- verdantis vanduo ir šaltas vanduo po 250 ml;
- druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- aliejus, 40 ml;
- mielės, 10 g;
- miltai, 650 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia :
- kopūstai, 450 g;
- po 1 svogūną ir morką;
- druska, pipirai, žolelės;
- aliejus;
- vandens, 4-5 v.š.
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite kopūstą.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite iki pusės, suberkite morkas, troškinkite, kol iškeps.
Suberkite kopūstą, išmaišykite, pasūdykite, pagal skonį įberkite prieskonių, pagal skonį žalumynų. Jei jūsų kopūstas nėra sultingas, užpilkite šiek tiek vandens, kad daržovės gerai ištroškintų. Paruoštą įdarą atvėsinkite.
Sumaišykite verdantį vandenį su 5 šaukštais miltų iki vientisos masės ir supilkite šaltą vandenį, druską ir cukrų, mieles, išmaišykite.
Dalimis supilkite miltus, užminkykite vientisą ir vientisą tešlą. Uždenkite tešlą ir nusiųskite į šiltą vietą 1 valandai.
Išminkykite tešlą ir padalinkite į porcijas koldūnus.
Kiekvieną kukulį iškočiojame į ploną paplotėlį, kraštelį aptepame įdaru ir apvyniojame vamzdelį, apvyniojame kraštus.
Tokius pyragėlius – vamzdelius apkepame aliejuje keptuvėje iki auksinės spalvos iš visų pusių.
Pyragai pasirodo tokie skanūs, sodrūs ir lapuoti, kad tikrai dažnai gaminsite pagal šį receptą.