Lavašas dabar populiarus visame pasaulyje. Dėl šio armėniško papločio galite paruošti daugybę patiekalų. Nuo shawarma iki suktinukų, pyragų ir kitų patiekalų.
Lavašas pirmą kartą pasirodė Rytuose. Tikriausiai papločius pradėjo gaminti Kaukaze. Vėliau lavašas pradėjo keliauti į kitas šalis, atsidūręs Armėnijoje ir Gruzijoje. Šiose šalyse plonas paplotėlis vis dar naudojamas kaip duona. Daugelis žmonių mėsą ir daržoves įvynioja į pita duoną nenaudodami lėkščių.
Gaminkime mėsos suktinukus iš pitos duonos.
Ingredientai:
- Malta mėsa – 300 g;
- Svogūnai – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Paprika – ⅓ šaukštelio;
- Kalendra – žiupsnelis;
- Pienas – 60 ml;
- Sūris – 130 g;
- Krapai – pundelis;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Miltai – 2 valg. šaukštai;
- Lavašas – 2 lakštai.
Gaminimo procesas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su malta mėsa, įberkite druskos, paprikos ir kalendros. Į faršą supilkite 30 ml pieno, viską gerai išmaišykite.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, o krapus susmulkinkite. Padalinkite pita duoną į mažus stačiakampius. Į juos dedame faršą, paskirstome per visą paviršių, nesiekdami kraštų 2-3 cm.
Faršą pabarstykite sūriu ir krapais ir susukite į suktinukus.
Kiekvieno vyniotinio kraštą aptepkite kiaušiniu ir užsandarinkite.
Kiaušinių, pieno ir miltų mišinį išplakti atskirame dubenyje. Šiuo mišiniu apvyniokite kiekvieną ritinį.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite kiekvieną ritinėlį po dangčiu iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Rezultatas yra skanus mėsos kepalas pita duonoje.
Gera alternatyva keptiems pyragėliams.