Blynai slavams laikomi tradiciniu ir labai vietiniu patiekalu. Juos galima kepti su įdaru arba be jo. Pagrindinis blynų principas – valgyti su grietine ir uogiene.
Tačiau blynus mėgsta ne tik slavų tautos. Šis auksinės spalvos sviestinis pyragas taip pat tapo mėgstamiausiu tarp prancūzų šefų. Štai kodėl kulinarai iš Prancūzijos sugalvojo Brizol. Tai blynas su malta mėsa viduje. Tam tikra prasme Brizol yra panašus į įprastą blyną su mėsa, tačiau yra ir skirtumų.
Paruoškime prancūzišką Brisolį kartu.
Ingridientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt.;
- Pienas – 30 ml;
- Druska – šaukštelis;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Vištienos faršas – 500 g;
- Bazilikas – 1/3 šaukštelio;
- Prieskoniai maltai mėsai – 1/3 šaukštelio;
- Krapai – pundelis;
- Grietinė – 4 šaukštai;
- Česnakai – 1 skiltelė;
- Sūris – 100 g.
Gaminimo procesas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos (½ šaukštelio), supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Naudodami lašelį augalinio aliejaus keptuvėje apkepkite plonus kiaušinių blynus (7 vnt.).
Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su malta mėsa, įberkite druskos, baziliko ir maltai mėsai skirtų prieskonių. Susmulkinkite krapus, šiek tiek suberkite į faršą, išmaišykite.
Grietinę pasūdykite pagal skonį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir krapais. Smulkiai sutarkuokite česnaką ir suberkite į grietinę, išmaišykite.
Ant blynų dėkite faršo sluoksnius, o tada grietinės padažą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kiekvieną blyną apibarstykite grietinės sluoksniu.
Blynų kraštus apvyniojame į vidų ir sulenkiame į suktinukus.
Brizolius sudėkite į kepimo formą ir aptepkite grietine.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Dėl to turime sultingų, skanių kiaušinių blynų su malta mėsa. Tai galimybė vakarienei ir pietums, taip pat šventiniam stalui.