Home » Receptai » Greitas moliūgų tortas. Skanus desertas bet kokiai šventei: nereikia mirkyti

Greitas moliūgų tortas. Skanus desertas bet kokiai šventei: nereikia mirkyti

by admin

Moliūgų tortas – tai ne šiaip desertas, o tikras kulinarinis meno kūrinys, kuriame dera šilti rudens aromatai ir sodrus, sodrus skoniai. Šis tortas bus tikras radinys saldumynų mėgėjams, taip pat tiems, kurie nori nustebinti savo artimuosius kažkuo neįprastu ir skanu.

Viena iš pagrindinių moliūgų pyrago savybių yra jo maistinė vertė ir natūralūs ingredientai. Be sodrios geltonos spalvos ir saldaus skonio, moliūgas taip pat yra turtingas vitaminų, mineralų ir skaidulų šaltinis.

Pagaminkime greitą ir paprastą moliūgų tortą

Ingredientai:

  • moliūgas – 200 g;
  • karštas vanduo – 20 ml;
  • kiaušiniai – 3 vnt .;
  • cukrus – 100 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • miltai – 180 g;
  • kepimo milteliai – 10 g.

Ingredientai kremui:

  • grietinė – 400 g;
  • cukraus pudra – 100 g.

Gaminimo procesas:

Nuluptą moliūgą sutrinkite panardintu trintuvu iki tyrės. Į atskirą indą išmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį ir klasikinį cukrų, užpilkite karštu vandeniu ir išplakite iki baltumo.

Tada į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus, kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Moliūgų tyrę supilkite į vienalytę tešlą ir išmaišykite.

Moliūgų tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Kremui grietinę sumaišyti su cukraus pudra.

Padalinkite gatavą biskvitą į du sluoksnius, vieną iš jų patepkite ½ dalimi kremo.

Kremo sluoksnį uždenkite antruoju torto sluoksniu, o viršų patepkite riebalais.

Palikite pyragą šaldytuve valandai, kad stabilizuotųsi, o tada patiekite. Papuošti pyragą galite įvairiai, pavyzdžiui, viršų pabarstykite apelsino žievele.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas