Home » Receptai » Gaminsiu kol kopūstai baigsis. Pats tingiausias receptas, bet pasirodo labai skanus

Gaminsiu kol kopūstai baigsis. Pats tingiausias receptas, bet pasirodo labai skanus

by admin

Šis troškinys – tai tinginiai kopūstų suktinukai. Tik, skirtingai nei klasikinis patiekalas, jis išsiskiria lengvu paruošimu ir trumpu viso proceso laiku. Patiekalas bus sultingas, minkštas ir aromatingas.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kopūstai, 1 kg;
  • malta mėsa, 700 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • pomidorai, 200 g;
  • česnako, 5 gvazdikėlių;
  • pomidorų padažo, kečupo, pomidorų pastos, 2 v.š.;
  • grietinė, 200 g;
  • krapai, druska, pipirai.

Gaminimo procesas

Naudokite bet kokią maltą mėsą pagal savo skonį. Tiems, kurie nemėgsta riebios mėsos, galite naudoti vištieną arba kalakutieną.

Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu ir česnaku, prieskoniais pagal skonį ir druska.

Pomidorus supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Bet jūs galite juos pakeisti ledais ar pomidorų pasta ar padažu.

Smulkiai susmulkinkite kopūstą, įberkite šiek tiek druskos ir pabarstykite paprika, išminkykite rankomis.

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir padėkite kopūstų sluoksnį.

Ant viršaus tolygiai paskirstykite faršą ir uždenkite likusiu kopūstu.

Grietinę sumaišyti su pomidorų pasta (padažu), smulkintais krapais (galima naudoti ir šaldytas žoleles).

Patarimas: į padažą taip pat dedu aromatinių žolelių, įvairių prieskonių. Būkite atsargūs su druska, nepamirškite, kad pasūdote maltą mėsą ir įdėjote kopūstą.

Supilkite padažą į formą.

Skardą pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val.

Tai viskas, supjaustykite porcijomis ir patiekite su grietine bei įvairiais padažais.

JUMS TAIP PAT PATIKS