Kaip pasidaryti tobulus blynus! Dalinuosi receptu.

Pasidalink su draugais Facebook'e!

Blynų gaminimo gudrybės:

Kefyrą reikia vartoti kambario temperatūroje, o ne šaltai. Taigi pieno rūgštis ir soda sąveikaus geriau. Galų gale blynai bus prašmatnesni ir kvapnesni.
Po minkymo tešla kurį laiką turėtų stovėti kambario temperatūroje (nuo 15 iki 30 minučių). Nepalikite jame šaukšto ar kaladėlės.

Svarbu!
Kai tešla atsistoja, maišyti nebereikia. Tai taip pat turi įtakos blynų puikumui.

Galite fantazuoti ir į blynus pridėti razinų, džiovintų abrikosų, obuolių, svarainių. Apskritai, patobulinkite juos pagal savo skonį. Bet svarbiausia – nedėkite daug daiktų, kad tai nepaveiktų jų puošnumo. Norint pridėti skonio, reikia šiek tiek.

Blynus būtina kepti ant vidutinės ugnies, uždarius dangtį. Kai tik jie pradeda pūsti iš apačios, o viršuje pasirodo skylės, galite jas apversti. Patartina tai padaryti mentele.

Kefyro keptuvės

Ingredientai

  • 0,5 l kefyro
  • 1 kiaušinis
  • 1-1,5 šaukštai cukraus
  • 1/3 šaukštelio druska
  • 0,5 šaukštelio soda
  • 350 g miltų

Virimo receptas

    1. Kefyras supilamas į dubenį, suberkite kiaušinį, cukrų ir druską. Kefyras geriau būti kambario temperatūroje, bet aš jį turėjau iš šaldytuvo ir vis tiek viskas pasirodė gerai!
    2. Viską gerai išmaišyti su šluotele.
    3. Tada supilkite miltus ir soda (soda turėtų būti dedama su miltais, ne anksčiau)
    4. Tada išmaišykite tešlą. Jis yra gana storas, bet nebijokite – jis susimaišo. Iš karto išmaišykite tešlą. Kadangi šios tešlos nebereikia maišyti. Jam tai draudžiama!
    5. Taigi minkote tešlą – dabar apie ją galite saugiai pamiršti 10–15 minučių (jei kefyras yra iš šaldytuvo, geriau „pamiršti“ 20-30 minučių). Per tą laiką prasidės soda ir kefyre esančios rūgšties reakcija, eis burbuliukai.
    6. Tešla šiek tiek pakils ir pasikeis jos struktūra. Na, o pats glitimas išsipučia. Tada įjunkite viryklę, padėkite keptuvę. Įdedu šlapią keptuvę – laukiu, kol išdžiūsta – ji sušyla, pilame aliejaus.
    7. Taigi aliejus kaitinamas. Jūs paimate šaukštą ir pradedate tešlos minkymą. Iš vienos šaukšto pusės išimkite tešlą iš pačios dubenėlio sienos. Tada švelniai paskirstykite tešlą į keptuvę. Negalima jos ašara, nekratykite. Ir jūs atsiskiriate.
    8. Jūs netgi galite išlyginti perteklių, spausdami šaukšto kraštą prie dubenėlio sienos.
    9. Išmokėta – kepti. Lėtai. Pažvelkite į blynus – iš jų paaiškėja, kai laikas juos apversti.
    10. Skirkite jam dar šiek tiek laiko, nes gruzdintuvės keps greičiau užpakalinėje pusėje. Jei išilgai keptuvės krašto jau galite pamatyti, kad tešla yra sugriebusi mažiausiai du trečdalius iš apačios, galite ją apversti.
    11. Pilnai padėkite peilį po blynais ir apverskite vienu judesiu. Plonesnė tešla, žinoma, pasklinda. O mūsų tešlos visai nėra. Priešingai, jis kils dar labiau. O, taip, aš beveik pamiršau: kai pilate tešlą į keptuvę, turėkite omenyje, kad blynai bus dvigubai didesni, todėl išlaikykite atstumą.
    12. Kepdami gruzdintuvus iš vidaus – nebijokite, surinkite juos mentele ir stebėkite, kaip kepama dugnas.
    13. Nuimkite gatavą partiją – nedelsdami įpilkite aliejaus, kad lygis būtų vienodas.
    14. Supilkite aliejų – nelaukite, kol jis įkais – vėl ir nedelsdami paskleiskite tešlą ir kepkite toliau.
    15. Antrojo požiūrio metu ir po jo jau pradedu lėtėti, pridedu ugnį (apie tai kalbėjau aukščiau). Nes keptuvė labiau įkaista, bet mums jos nereikia daugiau.


Pasidalink su draugais Facebook'e!

Facebook komentarai